Учні манявського ліцею навчалися досліджувати водні ресурси

Учні манявського ліцею – молодіжна екологічна ініціативна група та представники молодіжної громадсько-екологічної організації «Наш дім – Манява» організували та провели навчальні експедиції з вивчення екологічного стану водних ресурсів на території села Манява, басейнів річки Манявка та річки Бистриця Солотвинська.
З метою виявлення антропогенного забруднення водних ресурсів на території села Манява учасники провели обстеження берегів та русла річки Манявка, відібрано проби води в колодязях та в річці. У кожній пробі проведено вимірювання по 12 показниках якості води. В результаті вимірювання встановлено, що такі забруднюючі речовини, як азот, нітрати та нітрити, сульфати, фосфати – відсутні. Проте спостерігаються високі показники алюмінію, які знаходяться в межах гранично-допустимих норм. На нашу думку, за ступенем чистоти річку Манявка можна віднести до дуже чистих вод.
Учні також дослідити басейн річки Бистриця Солотвинська. Місця відбору проб води: с. Пороги, с. Яблунька, с. Раковець та селище Солотвин. За результатами практичного заняття вони навчилися описувати гідрологічний та екологічний стан річки на прикладі Бистриці Солотвинської, визначати кислотність води, основні гідрохімічні показники, колір та насиченість мінералами.
Даний захід проводився в рамках локального проекту «Манявська Еко-школа», який реалізується у рамках проєкту «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад», який впроваджує представництво IOM Ukraine за фінансової підтримки Посольства Великої Британії.

Екологічна-експедиція-.2

Зображення 1 з 20

 

Tags:

No responses yet

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *