Члени Робочої групи 3 Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства та Робочої групи 5 Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС звернулись до Комітету з питань екополітики та Комітету з питань євроінтеграції із заявою щодо неприйнятності розгляду та прийняття законопроекту, який пропонує “удосконалити” законодавства у сфері мисливського господарства та полювання.
Законопроект був зареєстрований 17 березня 2020 року і викликав обурення екологічної громадськості України, адже запропоновані зміни грубо порушують засади охорони тваринного світу та правові основи охорони природно-заповідного фонду України.
Серед іншого, під «удосконаленням» законодавства у цій сфері розуміється введення нових понять «вольєр мисливський», «мисливство», «полювання», змінюються періоди та строки полювання, розширено перелік «відстрільних» видів. Розмір плати за користування мисливськими угіддями (максимально – 1,7 грн/га/рік) є мізерною, витрати на її адміністрування скоріш за все будуть більшими за сплачені суми.
Запропоновані зміни у сфері мисливського господарства та полювання порушують давно встановлені міжнародні стандарти у цій сфері. Окрім того, внесення таких змін грубо порушить вимоги пташиної та оселищної директив ЄС, які Україна має впровадити у відповідності до Додатку ХХХ до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Члени робочих груп вимагають відхилити вказаний законопроект як такий, що порушує загальноприйняті засади регулювання мисливських господарств, полювання, охорони тваринного світу та особливо цінних природоохоронних територій та грубо порушує зобов’язання України за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Звернення щодо удосконалення мисливського господарства та полювання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *